ONZE TRAININGEN

Sales naar maximumWij zijn specialist in maatwerk trainingen op het gebied van commercie en communicatie maar kunnen eventueel ook maatwerk bieden in andere disciplines. Op elk functieniveau en ervaringsniveau zijn wij in staat om de deelnemer optimaal uit te dagen om zich verder te ontwikkelen. 

Trainen om te trainen is zinloos. We bepalen vooraf het beoogde rendement met onze opdrachtgever. In de training ontwikkelen we de competenties die de medewerkers nodig hebbent en hen in staat stelt goed te kunnen functioneren. Tot slot komt een praktische vertaling van bedrijfskennis aan bod. 

Ons trainingsgamma is dus geheel competentiegericht. Dit betekent dat we de benodigde competenties vaststellen, samen met het gewenste niveau per competentie. Hierdoor wordt de 'learning gap' zichtbaar die we gaan dichten met de inzet van training en/of coaching. De te ontwikkelen competentieonderdelen worden vertaald naar leerdoelen en de benodigde vaardigheden, kennes en het benodigde gedrag wordt verwerkt in het programma zodat er meetbare vooruitgang geboekt kan worden.

Geïnteresseerd in onze competentiegerichte trainingen? Neem dan contact met ons op!

 

ONDERHANDELEN

Onze specialiteit op commercieel gebied is professioneel onderhandelen. Hiervoor hebben we 3 unieke trainingsprogramma’s ontwikkeld op verschillend vaardigheidsniveau. De programma’s bestaan voor 80% uit praktijkgerichte oefensituaties, uiteraard afgestemd op uw eigen klantsituatie. Het resultaat? Minder korting geven en dus meer omzet en resultaat behalen! 

  1. Hoe krijg ik meer controle en grip tijdens offertebesprekingen met klanten?
    Een training voor verkopers om de bespreking van de offerte met de klant meer te controleren en te sturen naar de toegevoegde waarde i.p.v. naar de prijs. Geen onnodige kortingsslag meer maar grip op de verkoopprijs. 
  1. Hoe scoor ik meer en betere orders bij 'lastige' en 'slimme' klanten?
    Een training waarmee ieder bezwaar of onderhandeltactiek wordt omgedraaid naar een positief koopsignaal. Leren tegen-natuurlijk te denken, maakt van ieder NIET-argument van klantzijde een WEL-kans op de order. Geen frustratie en angst meer om de order te verliezen maar kansen zien en benutten.

  2. Hoe overleef ik een professionele inkoper?
    Een training vanuit het oogpunt van de inkoper. Leren hoe een ervaren inkoper offertebesprekingen en onderhandelingen voorbereidt en aanpakt. Inzicht krijgen in de munitiekist van de inkoper vol met inkooptactieken voor maximale beïnvloeding. Onderhandeltactieken van een inkoper leren herkennen, doorzien en effectief pareren!

We bieden ook coaching op uw openstaande offertes om het resultaat te vergroten. Meer gescoorde offertes met betere deals. Dit doen we met ons dealclosers programma: 

Met het dealclosers programma helpen we bedrijven om de score op openstaande offertes significant te verbeteren. Indien een offerte tot onderhandelen leidt, bieden we coachende ondersteuning tijdens het onderhandelingsproces. Door onze jarenlange ervaring aan inkoop- en verkoopzijde leren we verkopers om door de ogen van een inkoper terug te kijken naar hun eigen propositie.
 
We laten zien welke stappen tot schade leiden of al hebben geleid en hoe de eigen positie weer verbeterd kan worden. We werken met checklijsten ter voorbereiding en vaste gespreksroutes. Simpel, gemakkelijk te leren en hands on. Iedereen blijft authentiek binnen onze aanpak maar wordt in zeer korte tijd wel een echte dealcloser met meer resultaat.
 
Offertes scoren is niet gemakkelijk. Met onze ondersteuning kan iedere offerte meer omzet en resultaat opleveren. En leiden tot meer deals. De eigen positie beter leren benutten? Onnodige concessies leren vermijden? Offertes scoren zonder onderhandelen? Beter resultaat behalen als onderhandelen echt onvermijdelijk blijkt? Wordt een echte dealcloser met behulp van ons zeer interactieve programma!